Scroll Top

Cuprins:

1. Introducere
1.1 Operatorul de date cu caracter personal în relaţia cu dumneavoastră
1.2 Cui i se aplic─â aceast─â Politic─â de Confiden╚Ťialitate?
1.3 Defini╚Ťii
2. Categorii de date pe care le prelucr─âm
3. Cum colect─âm datele dvs. cu caracter personal
4. Forma stoc─ârii datelor cu caracter personal
5. Scopul prelucr─ârii datelor
6. C─âtre cine dezv─âluim informa╚Ťiile dvs.
7. Perioada pentru care vor fi stocate datele dumneavoastr─â cu caracter personal
8. Drepturile dumneavostră în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal
9. Securitatea datelor cu caracter personal
10. Breșele de securitate
11. C├ónd se aplic─â aceast─â Politic─â de confiden╚Ťialitate
12. Schimb─âri
1. Introducere

Confiden┼úialitatea datelor cu caracter personal reprezint─â una din preocup─ârile principale ├«n cadrul societ─â┼úii SCANDIA FOOD SRL. Ca atare, dorim s─â asigur─âm cele mai ├«nalte standarde de confiden┼úialitate ┼či transparen┼ú─â cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm ├«n activitatea noastr─â curent─â.

├Äntruc├ót ├«n desf─â╚Öurarea activit─â╚Ťii este necesar s─â prelucr─âm o serie de date cu caracter personal cu predilec╚Ťie ├«n raport de specificul obiectului nostru de activitate dorim s─â oferim asigur─âri c─â prelucrarea va avea loc cu respectarea principiilor transparen┼úei ┼či securit─â┼úii datelor cu caracter personal.
Aceast─â politic─â de confiden╚Ťialitate este menit─â s─â v─â ajute s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi ce date colect─âm, de ce le colect─âm ╚Öi ce facem cu ele.

Sper─âm c─â ve╚Ťi avea timp s─â citi╚Ťi prezenta politic─â de confiden╚Ťialitate cu aten┼úie. Am ├«ncercat s─â formul─âm aceast─â politic─â ├«ntr-un limbaj c├ót se poate de simplu, astfel ├«nc├ót s─â fie clar─â ╚Öi inteligibil─â.

1.1 Operatorul de date cu caracter personal în relaţia cu dumneavoastră

Operatorul de date cu caracter personal ├«n rela┼úia cu datele personale furnizate de dumneavoastr─â este societatea SCANDIA FOOD S.R.L., cu sediul ├«n Mun. Sibiu, str. Podului, nr. 133, Jud. Sibiu, ├«nregistrat─â la Oficiul Registrului Comer╚Ťului de pe l├óng─â Tribunalul Sibiu sub nr. J32/84/2004, av├ónd CUI RO 16070576.

1.2 Cui i se aplic─â aceast─â Politic─â de Confiden╚Ťialitate?

Prezenta Politic─â de Confiden╚Ťialitate se aplic─â vizitatorilor site-ului nostru https://www.scandia.ro/ precum ┼či, persoanelor care acceseaz─â paginile noastre de facebook: https://www.facebook.com/Scandia.Food/; https://www.facebook.com/ScandiaSibiu/

Aceast─â politic─â de confiden┼úialitate nu se aplic─â vizitatorilor site-ului nostru, care au ├«n acela┼či timp calitatea de client, poten┼úial angajat, angajat sau furnizor al societ─â┼úii noastre.

În măsura în care aveţi una din aceste din urmă calităţi, vă rugăm să accesaţi următoarea politică de confidenţialitate:

1.3 Defini╚Ťii

a. ÔÇ×date cu caracter personalÔÇŁ ├«nseamn─â orice informa╚Ťii privind o persoan─â fizic─â identificat─â sau identificabil─â (ÔÇ×persoana vizat─âÔÇŁ); o persoan─â fizic─â identificabil─â este o persoan─â care poate fi identificat─â, direct sau indirect, ├«n special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un num─âr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identit─â╚Ťii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
b. ÔÇ×prelucrareÔÇŁ ├«nseamn─â orice opera╚Ťiune sau set de opera╚Ťiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau f─âr─â utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, ├«nregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozi╚Ťie ├«n orice alt mod, alinierea sau combinarea, restric╚Ťionarea, ╚Ötergerea sau distrugerea;
c. ÔÇ×operatorÔÇŁ ├«nseamn─â persoana fizic─â sau juridic─â, autoritatea public─â, agen╚Ťia sau alt organism care, singur sau ├«mpreun─â cu altele, stabile╚Öte scopurile ╚Öi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci c├ónd scopurile ╚Öi mijloacele prelucr─ârii sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prev─âzute ├«n dreptul Uniunii sau ├«n dreptul intern;
d. ÔÇ×VizitatorÔÇŁ ÔÇô orice persoan─â care acceseaz─â sau utilizeaz─â Site-ul nostru;

2. Categorii de date pe care le prelucr─âm

├Än m─âsura ├«n care v─â adresa┼úi societ─â┼úii noastre, prin intermediul formularului de contact de pe site, societatea noastr─â poate primi de la dumneavostr─â urm─âtoarele date: adres─â de e-mail, nume, prenume, num─âr de telefon, precum ┼či alte informa┼úii furnizate cu ocazia complet─ârii formularului de mesaj.
Temeiul procesării se regăsește în art. 6 alin. 1 lit. a din GDPR, respectiv datele sunt prelucrate în baza consimţământului dumneavostră.

A. Cum colect─âm datele dvs. cu caracter personal
Colect─âm datele dvs. cu caracter personal const├ónd ├«n nume, prenume, adres─â de e-mail, num─âr de telefon, etc., direct de la dumneavoastr─â, atunci c├ónd, ne trimite╚Ťi un mesaj prin intermediul c─âruia ne pune┼úi o ├«ntrebare, ne solicita╚Ťi o informa╚Ťie, etc.

B. Forma stoc─ârii datelor cu caracter personal
Datele personale ale vizitatorilor site-ului nostru precum ┼či a paginilor noastre de facebook, sunt stocate ├«n format electronic pe calculatoare sau pe server-ul societ─â┼úii noastre, unde accesul este limitat prin user ┼či parol─â.

C. Scopul prelucr─ârii datelor
Folosim informa╚Ťiile pe care le colect─âm de la dvs. ├«n urm─âtoarele scopuri:
1. Pentru a comunica cu dvs. ╚Öi pentru a v─â solu╚Ťiona orice probleme sau nel─âmuriri ├«n leg─âtur─â cu serviciile ┼či produsele noastre;
2. În orice alt scop auxiliar celor de mai sus, sau în orice alt scop pentru care ne- au fost furnizate datele cu caracter personal, cu respectarea legislaţiei în materie;

Uneori, datele cu caracter personal sunt folosite de c─âtre SCANDIA FOOD SRL, pentru o serie de scopuri secundare (de ex: pentru arhivare, audit intern, extern etc.), acestea fiind ├«ntotdeauna compatibile cu scopurile principale, pentru care datele au fost colectate. ├Än situa╚Ťiile ├«n care vom folosi datele dvs. ├«n alte scopuri dec├ót cele amintite ├«n prezenta Politic─â ne oblig─âm s─â ob╚Ťinem consim╚Ť─âm├óntul dvs., cu excep╚Ťia cazului ├«n care ne incumb─â o obliga╚Ťie legal─â sau avem un alt temei juridic pentru procesarea datelor.

D. C─âtre cine dezv─âluim informa╚Ťiile dvs.
Ca regul─â, informa╚Ťiile pe care ni le furniza╚Ťi ├«n calitate de vizitator al site-ului nostru nu pot fi dezv─âluite. Cu toate acestea, pot exista situa╚Ťii ├«n care suntem nevoi╚Ťi s─â facem acest lucru, cum ar fi cazul, spre exemplu autorit─â╚Ťi, institu╚Ťii ╚Öi organismele publice, ├«n cazul ├«n care acestea ne solicit─â, ├«n conformitate cu normele fiscale, de protec╚Ťie a muncii, de siguran╚Ť─â social─â sau cu oricare alte reglement─âri aplicabile.

Totodat─â, societatea are dreptul s─â dezv─âluie, cu bun─â credin╚Ť─â, datele cu caracter personal sau alte informa╚Ťii atunci c├ónd apreciem c─â este necesar─â luarea de m─âsuri de precau╚Ťie ├«mpotriva r─âspunderii, protejarea noastr─â sau a altora de utiliz─âri frauduloase, abuzive sau ilegale, s─â investig─âm ╚Öi s─â ne ap─âram ├«mpotriva oric─âror revendic─âri sau afirma╚Ťii ale ter╚Ťilor, s─â protej─âm securitatea sau integritatea serviciilor noastre ╚Öi a oric─âror facilit─â╚Ťi sau echipamente utilizate pentru a face serviciile disponibile; s─â ne protej─âm drepturile de proprietate sau alte drepturi, precum ┼či siguran┼úa celorlal┼úi ori s─â punem ├«n executare contracte.
├Än ceea ce prive┼čte transferul datelor cu caracter personal pe care le-am ob┼úinut ├«n calitate de simplu vizitator al site-ului nostru c─âtre state ter┼úe men┼úion─âm c─â, societatea SCANDIA FOOD S.R.L., nu transmite aceste date cu caracter personal statelor ter┼úe.

E. Perioada pentru care vor fi stocate datele dumneavoastr─â cu caracter personal
Datele dumneavoastr─â cu caracter personal pe care ni le furniza┼úi prin intermediul formularului de contact sau a formularului de plasare mesaj, de pe paginile de facebook, vor fi stocate p├ón─â la finalizarea procesului de informare/solu┼úionare a cererii dumneavoastr─â. ├Än orice caz, aceste date nu vor fi stocate pe o perioad─â mai mare de ÔÇŽÔÇŽ zile/luni.

Totodat─â, societatea noastr─â va distruge datele cu caracter personal atunci c├ónd acestea nu vor mai corespunde scopului prelucr─ârii, oferind garan╚Ťii suficiente cu privire la securitatea acestui proces.

F. Drepturile dumneavostră în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal
├Än conformitate cu dispozi┼úiile cuprinse ├«n Regulamentul General privind protec╚Ťia datelor nr. 679/2016, ave┼úi urm─âtoarele drepturi:
a. Dreptul la informare ÔÇô dreptul de a fi informat cu privire la identitatea operatorului ÔÇô SCANDIA FOOD SRL, scopul ├«n care se face prelucrarea datelor, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existen┼úa drepturilor prev─âzute de GDPR ┼či condi┼úiile ├«n care pot fi exercitate drepturile.
b. Dreptul de acces- dreptul de a ob╚Ťine de la noi, la cerere ╚Öi ├«n mod gratuit, confirmarea faptului c─â datele care v─â privesc sunt sau nu sunt prelucrate ╚Öi dreptul de acces la aceste date, cu excep╚Ťia situa╚Ťiei ├«n care aceste cereri sunt repetitive sau f─âcute cu v─âdit─â rea-credin╚Ť─â;
c. Dreptul la rectificare ÔÇô pute┼úi solicita rectificarea datelor personale inexacte.
d. Dreptul la ┼čtergerea datelor (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇŁ) ÔÇô ╚Ötergerea datelor poate avea loc atunci c├ónd prelucrarea nu a fost legal─â sau ├«n alte cazuri prev─âzute de lege (spre exemplu atunci c├ónd datele nu mai sunt necesare ├«n raport cu scopul pentru care au fost procesate). Cu toate acestea, ╚Ötergerea datelor nu poate avea loc atunci c├ónd procesarea are loc ├«n baza legii;
e. Dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─ârii ÔÇô se poate solicita restric╚Ťionarea prelucr─ârii ├«n cazul ├«n care contesta╚Ťi exactitatea datelor, precum ╚Öi ├«n alte cazuri prev─âzute de lege;
f. Dreptul la opozi╚Ťie ÔÇô dreptul s─â v─â opune┼úi ├«n orice moment, din motive ├«ntemeiate ┼či legitime, ca datele dvs. s─â fac─â obiectul unei prelucr─âri, cu exceptia cazurilor ├«n care exist─â dispozi┼úii legale contrare sau c├ónd prelucrarea are ca temei interesul nostru legitim;
g. Dreptul la portabilitatea datelor ÔÇô pute╚Ťi primi datele personale pe care ni le-a╚Ťi furnizat, ├«ntr-un format care poate fi citit automat sau pute╚Ťi solicita ca respectivele date s─â fie transmise altui operator.
h. Dreptul de a depune pl├óngere ÔÇô pute╚Ťi depune pl├óngere fa╚Ť─â de modalitatea de prelucrare a datelor dvs. personale la Autoritatea National─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal sau v─â pute╚Ťi adresa instan╚Ťelor de judecat─â.
i. Dreptul de retragere a consim╚Ť─âm├óntului ÔÇô dac─â temeiul pentru prelucrarea datelor ├«l constituie consim╚Ť├«m├óntul, v─â inform─âm c─â acest consim╚Ť─âm├ónt poate fi retras ├«n orice moment. Retragerea consim╚Ť─âm├ón╚Ťului va produce efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuat─â anterior retragerii fiind valabil─â. Cu toate acestea, dac─â prelucrarea este obligatorie pentru furnizarea serviciilor ╚Öi aceasta poate fi efectuat─â ├«n baza altor dispozi┼úii juridice, SCANDIA FOOD SRL va proceda la o astfel de procesare ╚Öi va notifica persoanele vizate.
j. Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate sau profilare suplimentare aferente deciziilor automate ÔÇô dreptul de a cere ┼či de a ob┼úine retragerea, anularea sau reevaluarea oric─ârei decizii care produce efecte juridice, adoptat─â exclusiv pe baza unei prelucr─âri de date cu caracter personal, efectuat─â prin mijloace automate, destinat─â s─â evalueze unele aspecte ale personalit─â┼úii, precum competen╚Ťa profesional─â, credibilitatea, comportamentul ori alte asemenea aspecte, atunci c├ónd este cazul;

Dac─â dori╚Ťi s─â v─â exercita╚Ťi drepturile men╚Ťionate mai sus, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi, printr-o cerere scris─â, datat─â ╚Öi semnat─â, adresat─â sediului social situat ├«n Sibiu, str. Podului, nr. 133, Sibiu; sau printr-un e-mail la adresa office@scandia.ro dac─â e-mailul cuprinde o semn─âtur─â electronic─â certificat─â.

├Än m─âsura ├«n care v─â ve┼úi exercita drepturile de care dispune┼úi, este posibil ca SCANDIA FOOD S.R.L. s─â v─â solicite s─â v─â dovedi┼úi identitatea, prin comunicarea unui document de identitate sau orice alte informa┼úii necesare ├«n vederea efectu─ârii unei proceduri prealabile de verificare a persoanei solictante, ├«n conformitate cu obliga┼úiile legale de securitate ┼či confiden┼úialitate a datelor ce ne revin.

SCANDIA FOOD SRL, se oblig─â s─â ia ├«n considerare orice solicitare sau pl├óngere primit─â ┼či s─â r─âspund─â ├«ntr-un termen rezonabil, astfel ├«nc├ót s─â fie respectate dispozi┼úiile legale ├«n materie. Lucr─âm cu autorit─â╚Ťile de reglementare competente, inclusiv autorit─â╚Ťile na╚Ťionale de protec╚Ťie a datelor, ├«n vederea solu╚Ťion─ârii oric─âror reclama╚Ťii privind transferul datelor personale, pe care nu le putem rezolva direct cu utilizatorii no╚Ötri.

Totodat─â, ├«n cele ce urmeaz─â v─â prezent─âm termenele de r─âspuns la solicit─âri privind drepturile men╚Ťionate:

Solicitarea persoanei vizate Termen pentru r─âspuns
Dreptul de a fi informat 1. La momentul la care datele sunt colectate
2. Cel mai t├órziu ├«n termen de o lun─â ÔÇô ├«n situa╚Ťia ├«n care datele cu caracter personal nu sunt furnizate de persoana vizat─â
Dreptul de acces O lun─â
Dreptul la rectificare O lun─â
Dreptul de ștergere Fără întârzieri nejustificate
Dreptul de a restric╚Ťiona procesarea F─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate
Dreptul la portabilitate O lun─â
Dreptul de obiectie La momentul primirii obiec╚Ťiei
Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate sau profilare suplimentare aferente deciziilor automate Nespecificat ÔÇô nu are aptitudinea de a fi limitat ├«n raport de specificul activit─â╚Ťii

G. Securitatea datelor cu caracter personal
Urmăm standardele cele mai înalte pentru a proteja datele prelucrate, atât în timpul transmiterii către noi, cât și ulterior acestui moment.
În acest scop am adoptat politici și proceduri de securitate tehnică în vederea protejării datelor cu caracter personal împotriva pierderii, folosirii neautorizate, distrugerii, alterării acestora modificărilor neautorizate, a dezvăluirii sau accesului neautorizat și a oricărei alte forme de prelucrare ilegală a datelor personale aflate în posesia noastră.

├Än vederea garant─ârii securit─â╚Ťii men╚Ťion─âm, cu titlu general, modalit─â╚Ťile de securizare:

1. Accesul la datele cu caracter personal este limitat ╚Öi autorizat doar persoanelor care au dreptul legal de a le folosi, acestora revenindu-le obliga╚Ťia de a asigura confiden╚Ťialitatea datelor.

2. Accesul la serverele electronice folosite de societatea noastră, se face prin parolă și alte controale de acces și de autentificare.

3. Datele ╚Ťinute pentru un client vor fi ╚Ťinute separat de datele altui client

4. Niciun angajat sau persoan─â care intr─â ├«n contact cu date personale sau documente care cuprind aceste date nu are posibilitatea de a divulga aceste date ter╚Ťilor.

5. Angaja┼úii societ─â┼úii noastre sunt obliga┼úi s─â aplice m─âsuri minime de securitate, const├ónd ├«n: utilizarea unei parole cu nivel ridicat de protec╚Ťie (format─â din cifre, litere si simboluri); interzicerea divulg─ârii parolei c─âtre alte persoane respectiv interdic╚Ťia de a utiliza contul folosit ├«n interes de serviciu de mai multe persoane; interzicerea salv─ârii parolei at├ót ├«n format fizic c├ót ╚Öi/sau ├«n format electronic; interzicerea accesului ├«n zonele pentru care nu exist─â autoriza╚Ťie; verificarea securiz─ârii datelor stocate electronic prin nel─âsarea computerului nesupravegheat, folosirea unei parole ├«n acord cu aceast─â Politic─â, precum si informarea departamentului IT cu privire la orice modificarea rolului ╚Öi a cerin╚Ťelor de acces
Nerespectarea acestor cerin╚Ťe de c─âtre oricare dintre angaja┼úi, poate determina societatea s─â ia m─âsuri disciplinare ├«mpotriva persoanelor culpabile.

6. Pe l├óng─â aceste m─âsuri, angaja┼úii din cadrul departamentului nostru IT, vor mai trebui ├«n mod suplimentar s─â respecte si urm─âtoarele m─âsuri de securitate: fiecare persoan─â va avea un user ╚Öi o parol─â distinct─â prin care se va loga (aceste date trebuie s─â fie distincte pentru fiecare opera╚Ťiune: ex. Parola pentru pornirea computerului trebuie s─â fie diferit─â de cea cerut─â la accesarea bazei de date); parolele se vor schimba o dat─â la 3 luni; obliga┼úia de transmitere a datelor la care au acces ├«n caz de notificare din partea autorit─â╚Ťilor; obliga┼úia de instalare a unui sistem care s─â identifice acces─ârile nelegale ├«n cadrul re┼úelei; protocolul de re┼úea ce se va utiliza va fi TCP / IP; obliga┼úia de protec┼úie ├«mpotriva malware, cum ar fi: Virus, Cal Troian, Rootkit, Backdoor ╚Öi oricare altele asemenea, spre exemplu prin instalarea de firewall, antivirusi, instituirea protec╚Ťiei ├«mpotriva spam-ului; obliga┼úia de securizare a re┼úelelor wireless folosind criptarea;

Cu toate acestea, nicio metod─â de transmitere sau de stocare electronic─â sau fizic─â nu este 100% sigur─â.
├Än cazul ├«n care considera╚Ťi c─â datele dvs. personale au fost compromise, contacta╚Ťi-ne ├«n scris la adresa sediului nostru social situat─â ├«n Mun. Sibiu, str. Podului nr. 133, Jud. Sibiu; sau printr-un email la adresa: office@scandia.ro

Dac─â afl─âm despre o ├«nc─âlcare a sistemului de securitate, v─â vom informa at├ót pe dvs. c├ót ╚Öi autorit─â╚Ťile despre apari╚Ťia ├«nc─âlc─ârii ├«n conformitate cu legisla╚Ťia ├«n vigoare, ├«n termen de cel mult 72 ore, termen ├«n care v─â comunic─âm informa╚Ťiile relevante legate de incidentele de securitate.

H. Breșele de securitate
├Äntruc├ót politica societ─â╚Ťii noastre este de a fi echitabili ╚Öi de a respecta principiul propor╚Ťionalit─â╚Ťii atunci c├ónd avem ├«n vedere ac╚Ťiunile pe care trebuie s─â le ├«ntreprindem pentru a informa persoanele afectate de incidentul de securitate care este probabil s─â rezulte ├«ntr-un risc cu privire la drepturile ╚Öi libert─â╚Ťile persoanelor, ├«n caz de bre╚Ö─â vom notifica at├ót Autoritatea de supraveghere, c├ót ╚Öi persoana sau persoanele vizate despre aceast─â ├«nc─âlcare.

I. C├ónd se aplic─â aceast─â Politic─â de confiden╚Ťialitate
Politica noastr─â de confiden╚Ťialitate se aplic─â tuturor serviciilor oferite de societatea noastr─â.

J. Schimb─âri
Politica noastr─â de confiden╚Ťialitate se poate schimba din c├ónd ├«n c├ónd, ├«ns─â ne oblig─âm s─â nu v─â reducem drepturile pe care le ave╚Ťi ├«n temeiul acestor modific─âri f─âr─â consim╚Ť─âm├óntul dvs. explicit.

Vom publica orice modificare a politicii de confiden╚Ťialitate ├«n locuri vizibile pentru a fi u╚Öor de identificat actualiz─ârile ╚Öi pentru a putea lua cuno╚Ötin╚Ť─â de cuprinsul s─âu. Vom p─âstra, de asemenea, versiuni anterioare ale acestei Politici de confiden╚Ťialitate ├«n arhiva electronic─â pentru a putea fi oric├ónd revizuite de dvs. printr-o simpl─â cerere.

Prezenta politică de confidenţialitate intră în vigoare la data de 22.10.2018.

en_USEnglish
Preferin╚Ťe
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.