Scroll Top

Povestea Scandia Food începe în urmă cu aproape 100 de ani, la Sibiu, un oraș din Transilvania binecunoscut pentru tradțiile sale culinare. De atunci, numele companiei este sinonim cu calitatea ridicată, branduri de încredere și o expertiză solidă în cercetare-dezvoltare de produse alimentare.

Scandia Food este lider pe piața conservelor pe bază de carne din România, conducând detaşat categoria pateului de ficat, cu o cotă de piață în volum de peste 43% (sursă: AC Nielsen, AS 2018), acoperind însă şi alte segmente precum pate vegetal, carne și mâncare la conservă. În anul 2010 compania s-a extins cu două noi linii de business: restaurant quick-service și producția de mezeluri.

În anul 2014 odată cu lansarea brandului Năvodul Plin, compania a intrat și în categoria conservelor de pește, iar în 2016 a intrat în segmentul conservelor de legume și fructe prin lansarea brandului Roua. Anul 2016 este anul în care a fost achiziționată fabrica Rotina Product cu sediul în Hunedoara iar în anul 2018 compania face prima achiziție în afara țării anunțând achiziția Thenaisie Provote, o companie specializată în producția și distribuția de produse din pește și fructe de mare.

Screenshot 2021-12-30 111408

Începând cu anul 2019 în portofoliul companiei intră brandul Sunset Nuts iar compania intră în segmentul snacksurilor sărate.

În anul 2020 are loc o nouă achiziție în străinătate, de data aceasta vizând o entitate de producție în Bulgaria. Rolul esențial al acesteia este de a extinde capacitatea de producție.

În anul 2021, compania intră pe piața produselor congelate prin cumpărarea unei fabrici în județul Ilfov. Totodată, anul 2021 aduce extinderea capabilităților în categoria mezelurilor prin achiziția Agra’s, în județul Alba.

Cele mai importante branduri din portofoliul Scandia Food

Scandia Food deține în prezent un portofoliu de mărci cu o notorietate foarte bună în rândul consumatorilor.

Fie că vorbim de Scandia Sibiu, Bucegi, Lotka sau Sadu, oricare din ele reușește să ajungă la papilele consumatorilor prin diverse atuuri: Scandia Sibiu este aliatul targetului premium care caută rețete curate, fără E-uri, cu ingrediente de calitate superioară, în timp ce Bucegi este pe mesele celor ce își doresc o mâncare gustoasă, îndrăgită de toți membrii familiei și la un preț accesibil, iar Sadu este adresat celor care au nostalgia mâncării făcute la țară, în bătătură, de părinți sau bunici.

FABRICA SCANDIA FOOD SIBIU

Scandia Food a fost și va continua mereu să fie un sinonim al calității, al tradiției și al inovației.

Respectând cele mai înalte standarde, fabrica Scandia Food Sibiu reprezintă:

  • investiție de peste 40 de milioane de euro;
  • utilaje și tehnologii la cele mai înalte standarde;
  • suprafață de producție de peste 17.000 de metri pătrați.
ro_RORomanian
Preferințe
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.