Scroll Top

Istoria Scandia Food

Povestea Scandia Food începe acum 100 de ani, la Sibiu, un oraș din Transilvania bine-cunoscut pentru tradițiile sale culinare săsești. De atunci, numele companiei a fost un etalon al înaltei calități, a unor branduri de încredere, precum și expertiză în cercetare și dezvoltare.

1922
1922

Josef Theil – cetățean german recunoscut în breasla producătorilor de mezeluri din Sibiu, înființează fabrica de preparate și conserve din carne Theil.

Fabrica Theil își câștigă celebritatea în scurt timp, datorită tehnologiilor moderne folosite, produselor de cea mai bună calitate și bunei desfaceri a acestora pe o piață în creștere.

1929/1935
1929/1935

Activitatea companiei Theil este în continuă creștere: reprezentanți locali în fiecare mare oraș din țară, distribuție prin mijloace proprii de transport, extinderea portofoliului de produse de la salam – sortimentul principal – la: mezeluri, specialități, conserve de carne (șuncă, leber, pate de ficat, gulaș, cârnăciori în conservă). Fabrica Theil își menține standardele și capacitățile în ciuda crizei economice înregistrate la nivel mondial.

1941
1941

Fabrica Theil devine Scandia Română.

1990/1996
1990/1996

Perioada de tranziție – fabrica exportă în exclusivitate în țări precum U.S.A., Marea Britanie, Germania, fosta Uniune Sovietică și Japonia, până în 1996, când reia producția pentru piața din România.

2001
2001

În urma unei licitații publice compania este preluată de actualii acționari, devenind o companie privată 100%.

2010
2010

Scandia devine Scandia Food, în urma unuia dintre cele mai complexe procese de rebranding pentru o companie românească.

2013
2013

Bucegi vine in întâmpinarea cererilor consumatorilor și creează primul pate dedicat exclusiv copiilor, sub brandul Bucegi Junior.

2013
2013

Trecerea la rețeta fără E-uri Scandia Sibiu, pentru toate produsele.

2014
2014

Extindere în categoria conservelor de pește. Năvodul Plin este prima marcă de conserve de pește din portofoliul Scandia Food. Aceasta este poziționată în segmentul mainstream încă de la lansare și își propunere să ofere consumatorilor săi cel mai bun raport calitate preț fără a compromite gustul. Produsele noastre sunt o sursă naturală de omega 3 ajutând astfel la susținerea unei diete echilibrate.

2015
2015

Scandia Food lansează în segmentul conservelor de pește brandul Lotka, care vine cu o inovație în ceea ce privește ambalajul, capacul conservei fiind transparent, astfel încât consumatorii pot observa produsul în interiorul conservei.

În anul 2016 brandul a fost votat și a câștigat distincția “Produsul Anului 2016 – Premiul pentru inovație, votat de către consumatori“.

2016
2016

Compania intra in segmentul conservelor de legume si fructe prin lansarea brandului Roua al cărui portofoliu include produse din următoarele categorii: dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri

2016
2016

Scandia Food intră în segmentul conservelor de legume și fructe prin lansarea brandului Roua, al cărui portofoliu include produse din următoarele categorii: dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri.

2018
2018

Scandia Food achiziționează fabrica de conserve de pește și fructe de mare Thenaisie Provote din Spania, care va ajuta businessul total al companiei să se dezvolte prin extinderea portofoliului existent în categoria de peste și fructe de mare precum și prin deschiderea către noi piețe și potențiali clienți din perspectiva unui producător de conserve din pește și fructe de mare.

2019
2019

Compania intră în segmentul snacksurilor sărate prin achiziția unei companii cu peste 20 de ani de prezență pe piața din România, în categoria de fructe nobile, caju, migdale sau fistic.

2020
2020

Compania achiziționează o nouă entitate de producție în Bulgaria, al cărui rol este de a suplimenta capacitatea de producție pentru categoria conservelor din carne și totodată de a dezvolta noi categorii și piețe externe.

2021
2021

În anul 2021 – Scandia Food intră pe piața produselor congelate după achiziția unei fabrici din județul Ilfov.
Lipsa de timp și schimbările de obiceiuri legate de gătit au dus la o continuă dezvoltare a categoriilor de produse alimentare semi sau gata preparate, în toate formele lor.

2021
2021

Tot în 2021, Scandia Food achiziționează fabrica de mezeluri Agra’s. Preluarea companiei din Alba Iulia de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse dar și a capacităților de producție și procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilitățile în categoria de mezeluri.

2023
2023

În 2023 Carniprod Tulcea devine parte a Scandia Food Group. Compania va crește capacitatea totală de producție în categoria mezelurilor și, de asemenea, pentru produse din carne proaspătă.

 

ro_RORomanian
Preferințe
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.