Mix de tartine

Cine zice că mâncarea de post trebuie neapărat să fie fadă? Nu! Mâncarea de post poate arăta extraordinar și poate fi de-a dreptul delicioasă! Nu ne credeți? Vă demonstrăm cu rețeta de Mix de tartine!

Mix de tartine

Ingrediente pentru 20-35 tartine:

1 conservă de 200g salată de ciuperci cu maioneza vegetală Scandia Sibiu, 1 conservă de 200g Hummus Scandia Sibiu, 1 conservă de 200g fasole bătută cu legume Scandia Sibiu, 100g unt foarte rece, tăiat cubulețe (margarină dacă țineți post), 180g făină, ½ linguriță zahăr, ½ linguriță sare, 30-50 ml apă foarte rece

În robotul de bucătărie punem untul foarte rece, tăiat cubulețe, făină, sarea și zahărul. Amestecăm cu funcția pulse câteva secunde (8-10) sau până compoziția seamănă cu un pesmet mare. Pornim din nou robotul și adăugam apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed. Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați, dacă aluatul e sfărâmicios, mai puneți puțină apa rece.

Aluatul astfel obținut se înveleste în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Odată ce aluatul a stat la rece, îl putem întinde într-o foaie de 3-5mm grosime din care tăiem bucăți și le potrivim în formele de tartine (rotunde sau bărcuțe) unse în prealabil, apoi coacem 4-5 minute la 180°, până tartinele sunt aurii, fără a se rumeni.

Le lăsăm să se răceasca înainte de a le umple cu hummus, fasole bătută cu legume și salată de ciuperci cu maioneză vegetală – toate curate, fără E-uri, de la Scandia Sibiu.

Pentru decor se pot așeza deasupra coșuletelor umplute câteva boabe de porumb, boabe de fasole roșie fiartă sau bucățele mici de roșii uscate. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare de post?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL