Choux sărate cu pate de pui

Dacă sunteți în căutarea unui aperitiv simplu de pregătit și totuși impresionant, avem azi o propunere mai mult decât drăguță pentru voi: Choux cu pate de pui!

Choux sărate cu pate de pui

Ingrediente

200 grame de făină, 260 ml de apă, 80 ml de ulei, 5 ouă întregi, un praf de sare, 400g pate integral de pui Scandia Sibiu, ardei gras roșu și verdeață pentru decor

Fierbem apa împreună cu sarea și uleiul. Când dau în clocot, tragem oala de pe foc și punem toată făina o dată. Amestecăm foarte bine, folosind un tel sau o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pe pereții oalei și este bine legat. Lăsăm aluatul să se răcească și îl mutăm în alt vas, unde adăugăm rând pe rând ouăle, amestecând foarte bine după fiecare.

Punem aluatul obținut într-un poș și se sprițează choux-urile direct în tavă, pe hârtia de copt. Gogoșelele au avut circa 2 cm înainte de coacere. Dăm tava la cuptorul încins la 180°C și coacem 20-22 minute sau până choux sunt frumos crescute și rumenite. Este foarte important să nu deschidem deloc cuptorul în primele 10-15 minute de coacere, altfel choux-urile se dezumflă!

O dată ce gogoșelele sunt răcite, le putem decupa un capac pentru a le umple cu pate integral de pui. Decorăm cu ardei și pătrunjel verde. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru pranz?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL